Er is een nieuw boek met verhalen om te samenlezen. De auteur is Ilona Plichart, één van de initiatiefnemers van deze site.

Wij gaan naar Amerika InhoudsopgaveHet Red Star Line museum in Antwerpen vertelt verhalen over mensen die naar Amerika trokken met de schepen van Red Star Line. Om met NT2-leerders te samen lezen en te praten over migratie vroeger en nu, vroeg het museum aan Ilona Plichart om verhalen te schrijven over reizigers. Nu is er een boek, met verhalen over vijf mensen die vertrokken naar Amerika met de schepen van Red Star Line:

  • heel bekende mensen zoals Albert Einstein, Sonia Pressman Fuentes en Irving Berlin
  • ‘gewone’ mensen, zoals het Belgische meisje Irene Bobelijn en de Duitse boer Reinhold Liebau


Elk verhaal staat drie keer in het boek, op drie verschillende niveaus. Zo is dit een boek voor heel veel volwassenen tieners die Nederalnds leren
(en ook voor al wie wat minder vlot leest). En wat meer is: elk verhaal is al gebruikt in samenleesgroepen (met dank aan de gidsen van het museum en de vele begeleiders in o.a. Herentals, Geel, Antwerpen, Brussel). Nu is’t aan jou! Welkom om de teksten te lezen in je (klas)groep, of in het Red Star Line museum.

 

Wij gaan naar Amerika voorpaginaWij gaan naar Amerika : vijf verhalen over echte mensen
Auteur: Ilona Plichart
Prijs: 24,95 euro

ISBN:  9789464516623
Uitgeverij Boeklyn
Je vindt het boek in elke boekhandel