In Sint-Pieters-Leeuw is de bibliotheek heel actief bezig met Samenlezen met anderstaligen. Daarom biedt de bibliotheek twee workshops aan op donderdag 11 oktober.

 

Workshop voormiddag: hoe bereid je teksten voor? (9.30u-12.30u)

Vanochtend gaan we dieper in op de voorbereiding van een samenleesgroep, en hoe een sessie kan verlopen. Je maakt kennis met teksten en ervaringen uit andere groepen. We gaan ook samen stukjes tekst voorbereiden en we  oefenen samen hoe jij binnenkort een groep zal begeleiden.

 

Workshop namiddag: de kracht van de juiste vragen (13u-16u)

Een samenleesgroep is veel meer dan een ‘babbelgroep’. We babbelen wel, en via gerichte gespreksmethodiek graven we naar de essentie van teksten, mogen deelnemers hun gevoelens en ervaringen onder woorden brengen en groeien ze samen. Daarom kijken we vanmiddag naar vragen die kunnen werken, en gaan we ook samen oefenen en doen. Want een samenleesgroep met anderstaligen begeleiden, dat is een hele kunst. Die kunst start bij de juiste vragen stellen.

 

Voor wie zijn deze workshops geschikt?

  • je werkt als docent NT2 (in CBE of CVO of OKAN-klas)
  • je werkt als leerkracht in een secundaire school
  • of je bent een vrijwilliger in een school, een bibliotheek, een praatcafé…

En je wil Samenlezen integreren in je lessen, babbelgroep of ander activiteit met anderstaligen

Meer weten en inschrijven?

Zin in meer?

Deze workshops maken deel uit van het project ‘Samenlezen met anderstaligen in Regio Pajottenland-Zennevallei (Halle-TERNAT). Met dank aan de provincie Vlaams-Brabant voor de financiële steun aan het project.